En helg på #SSWC

Jag har tidigare skrivit en text som publicerades på Strategbloggen igår. En snabb reflektion på weekenden i Blekinge skärgård. Här tänkte jag ta tillfälle i akt och tacka de som gjorde min helg alldeles speciell, och vara lite mer, vad ska man säga, casual.

Först och främst resan dit. Tack @m_malmstedt, @emiljansson och @kalstrom för den fantastiskt roliga resan som tog cirka 6 timmar. Och 6 timmar hem. Det var sjukt trevligt! Önskar alla kunde tagit del av diskussionerna emellanåt.

Sen att vara fast på en Ö med 399 andra som har ungefär samma övertygelse är något otroligt. På de sessions som jag var på träffade jag smartskallarna som jag ville lyssna till, och även, för mig, helt okända! Allt ifrån PSI-lagen till memes till att det är dags att logga ut.

Men kanske det mest intressanta och roliga hände off-topic, så att säga. Där fick jag äran att träffa bland annat @chronix, @vesa, @jonathansulo, @jesperbylund, @saraohman, @davidpaulsson, @peppelorum, @annalindberg, @jonkpirateboy, @jooohan, @magnuskolsjo, @mrytterkull och @menockforconny som gjorde off-topic sjukt intressant och roligt! Kanske framförallt roligt!

Vad tar jag med mig då från SSWC? Jo, att Sverige är fullständigt moget för att anamma en digital värld. Problemet är inte längre att vi på ön måste övertyga andra, utan nu måste de “andra” förstå att vi måste göra. De är fullt medvetna om det vi är medvetna om, men vet inte hur det ska ta tanke till handling. Så upplever jag det i stor utsträckning. Dels genom mina egna kundmöten, men också genom att lyssna på andra som utrycker frustrationen att det är svårt att genomföra väl “hemma”.

Problemet ligger också delvis i att jag skriver “de andra”. Mer om det någon annan gång.

Under kommande år kommer i alla fall jag att jobba för att företagen ska ta ett kliv framåt. Må vara litet, men något ska de göra. De ska tänka på konvertering, dialog och att vi har en digital värld, inte en analog och digital…

 • Pingback: Material från SSWC 2011 « Jan Viderén

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=714177180 Fredrik Johansson

  Väl skrivet och kul att träffas på ön!

 • kentos

  dito!

 • http://kalström.se/ kalstrom

  Jag känner mig halvnöjd med att inte fler fick ta del av konversationerna i bilen. :)

 • kentos

  du ska alltid vara så bakåtsträvande! trodde du var post-modernist.

 • Pingback: Ìîëîäåæêà 4 ñåçîí 18 ñåðèÿ