Res till var du vill

Nu har jag lagt upp en ny liten sajt. Den heter Restill.se och är en länkkatalog för resetjänster. Tanken med tjänsten är att alla resesajter ska kunna samlas på ett ställe. Givetvis är det för er med resetjänster och jobbar med SEO som vill ha inlänkar. Sen så finns det ett värde för användaren. Där användaren kan hitta in till sidan och få bra input på resmål den kan tänkas vilja åka till.

Tjänsten bygger på WordPress och har i princip 2 plugins installerade för själva länkhanteringen.  En heter “Extra Comment Fields” och gör att man kan modifera kommentarerna så de kan ha fler fält. Den andra är “Get Recent Comments” som gör som den heter, hämtar senaste kommentarerna.

Kommentarerna är helt enkelt en länk i min WordPressinstallation. Kategorierna är i själva verket sidor som kan ha en ingress och kommentarer (länkar).  Mycket smidigt, och jag hoppas verkligen att folk kan hitta till sidan inom kort och skapa en utmärkt tjänst.

Sidan lades ut live i söndags, men har inte indexerats av Google förrens nu.

Länkar till resmål i hela världen!

 • http://www.jonnyelofsson.se Jonny Elofsson

  Det är ju på tiden att du får tummen ur och lanserar lite webbar. Grymt som tusan. Jag har skickat upp min hammamet.se nu.

 • http://www.webbjon.se Jon Gotlin

  Snyggt! Tror jag ska planka temat och pluginen rakt av till ett projekt =)

 • kent

  Jonny, tack tack :)

  Jon, svinbra! Temat gillar jag. Men det kan ju behövas lite grafiska element för att göra det mer intressant. Sekundärt i det här läget ;)

 • http://www.webbjon.se Jon Gotlin

  Ja, det är ett skönt tema. Jag fick inte extra comments att fungera. Variablarna sparas i databasen men jag kan inte presentera dom med $comment->extra_XXX; Stötte du på samma problem och isf hur löste du det?

 • kent

  Jag hade nog inga problem med att presentera extrafälten. Inte vad jag minns eller kan se när jag kikar efter. Hade nog inga problem med den biten, tyvärr..

 • http://www.webbjon.se Jon Gotlin

  Jag skippade extra fields men i övrigt blev det nog en exakt kopia av din –> julbordsguide.se. Cred till dig och jag bjuder såklart på en länk från länksidan =) Mejla mig.

 • kent

  Kul att höra Jon!
  Skickar mejl vid tillfälle