Strateg blir med nya sajt

Nu är den äntligen här! Strategs nya webbplats. En viktig del i vår egna marknadsföring men också som ett nav i vår digitala kommunikationen. Vad är väl en byrå utan en ordentlig webbplats?

Vi har sedan december jobbat med webbplatsen och gjort allt “inhouse”. Självklart har vi inte jobbat effektivt sedan december, det har kommit massvis med trevlig uppdrag från våra trevliga kunder under tiden. Mest det som har gjort att det dragit ut på tiden. Men också att vi verkligen ville släppa iväg någonting som kändes riktigt bra, och någonting vi kunde växa i. Se det som en liten kostym som ska sys om till en större kostym, allt eftersom.

Sajten är byggd i Sitevision med integrerad WordPress. I WordPress kör vi givetvis bloggen. Bloggen är den del där vi alla får utrymme att skriva om nästan precis vad vi vill. Vi har som ett inledande mål att skriva ett relevant inlägg i veckan. För att definiera vad som är relevant så har vi sagt; “något som kan härleda till vår vision och/eller erbjudande”. Men bloggen ska också kunna ta upp Roberts husvagn, inspiration av Arne och varför Örebro är lite vackrare en viss dag av Leif.

Det är den kopplingen jag är mest nöjd med, ur utvecklingsperspektiv :)

Också att vi genom att analysera webbstatistiken vi har samlat in sett ett behov av bland annat en enkel sök, enklare vägar att ta kontakt och hur viktig casen är. Vi har även definierat vilka målgrupper vi bör ha för olika sektioner.

I övrigt är det en helt vanlig webbplats. Av en helt vanlig reklambyrå. Eller? Ingen flash va?

Ett mål som jag har satt är att vi ska försöka äga sökresultaten för alla medarbetare. Till exempel Ola Westin, Leif Goldkuhl eller Kent Cederström ;) Vi borde också kunna klättra tillbaka på frasen “marknadsföring” och andra som vi kommer att jobba på med senare. Visst är den bra sökmotoroptimerad?