Strategi för kampanj på webben

Jag tänkte ta tillfälle i akt och presentera ett strategiskt upplägg på en kommande kampanj vi kör på jobbet. I och med att jag har en helt ledig helg…
Av förståeliga skäl så kan jag inte gå in djupare på själva kampanjens budskap och erbjudande. Men jag kan säga att det här är ett erbjudande som jag gick igång på direkt!

Schema webbstrategi

Det du ser ovan är en visualisering av vad vi tänker oss att webbdelen av kampanjen ska gå till. För övrigt så hatar jag ordet “webbifiering“. Kapampanjens huvudsyfte är att berätta om uppdragsgivarens erbjudande. För att detta ska ske behöver vi locka personer i åldrarna 18-29. Man eller kvinna. Vi gör det genom att hålla en omröstning på uppladdade bilder. De bilder som får flest röster vinner fina priser (mer om dessa senare, tro mig). Tanken är att print-reklam (eller analog reklam) ska få folk att skicka in sina bilder via mobilen. Tack vare, eller på grund av, att jag jobbar på en reklambyrå med rötterna inom det analoga,  så är det enda sättet för dem att skicka ett MMS. Men så klart måste vi stödja flera sätt. Bland annat bilduppladdning vi webbgränssnitt och i mån av tid så implementerar vi en snygg webbkameralösning. I Flash verkar det idiotiskt lätt, så jag tror det blir av.

Vi vill även ha en hel del trafik! Vi tänkte att vi kör Facebook Connect. Så himla enkelt och effektivt för både oss och användaren. Finns säkert flera federerade system som skulle passa. Men vi stannar vid Facebook. Tanken är att kampanjen ska sprida sig viralt långt över vad våra huvuden kan förstå.

Och jag har sagt så här; “Ingen jävla Flashlösning nu, ok?”. Främst tänker jag på sökmotorer men även tillgänglighet. Synskadade har väl också tänder? Eller? Vi kommer ha en ganska fyndig adress, men folk ska ändå kunna komma in via andra sätt än direkttrafik.

Det jag inte lagt in i den schematiska översikten är det redaktionella innehåll som verkar bli mycket intressant! Ett par intervjuer, bioreklamer och liknande. Detta innehåll tror jag kan finnas ett intresse av att sprida. Under kampanjens gång kan vi säkert få till lite rörlig bild med ljud, eftersom att uppdragsgivaren kommer bli så otroligt imponerad och ge oss mer pengar. Givetvis.

Kampanjen är uppdelad i 3 etapper. 2 etapper med stöd av print, samt en “mellan-etapp” där vi ändrar ganska mycket, för att hålla elden levande. Vi kommer att på dagen då första etappen avslutas lägga till en “baksida”. Där vi med en helt annan infallsvinkel skapar nytt intresse för kampanjen.

Jag skulle kunna skriva bra mycket mer just nu. Men jag börjar så här. Tänkte göra några avrapporteringar under tidens gång. 1 oktober ska allt stå klart. 2 oktober rullas bioreklamen ut och 5 oktober adshells och resten av print. Sedan har vi 4 intressanta kampanjveckor framför oss.  Jag ser framemot det här!

Jag tror det här kallas integrerad kommunikation, för att använda ett buzzword…