Tag Archives: sms

Vad gör du på Mors dag?

Frågan i rubriken är taffligt ställd, och kanske fel. Frågan är vad du gör dagarna innan Mors dag. Förmodligen kommer du köpa en bukett med blommor som du ger till din käre mor på Mors dag. Fel! Du ska bry dig om en annan mamma på Mors dag!

I dagarna har vi dragit igång en kampanj för Kvinnohuset i Örebro som syftar till att samla in pengar till deras verksamhet som handlar om att ta hand om våldsutsatta kvinnor och barn. Det är verkligen någonting hedervärt och vi på Strateg är stolta att stå bakom kampanjen. Viktigt att poängtera är att det här är en regional kampanj, så det är bara Kvinnohuset i Örebro som är avsändare till kampanjen!

Hur gör vi då?

Jo vi har byggt en kampanjsida (sorry, varumärkessida funkade inte riktigt) vars syfte är att konvertera besökaren att skänka pengar eller en statusuppdatering. Det är en landningssida helt enkelt.

Det går att skänka pengar via SMS eller bankgiro. Vi uppmanar även att sprida det vidare genom att skänka en status på Facebook eller Twitter. So far so good. Du kan även enkelt skaffa en twibbon, eller badge, på dina profilbilder på Facebook eller Twitter, fiffigt va? Precis har vi vaskat ihop 50 twibbons!

Vi finns också på Facebook; facebook.com/enannanmamma
In och gilla!

Vi känner att idéen bär ganska bra. “Bry dig om en annan mamma på Mors dag” låter bra, ser snyggt ut och träffar mottagaren, tycker jag. Och som det sas på Guldvivan 2011; “.. går att anpassa till fler kanaler i all oändlighet”.

Så, om du vill ha en lika fräsig banner som jag har här till höger kan du antingen be mig om kod (@kentos) eller helt enkelt spara ned bilden och lägga upp på din blogg eller webbplats. Ja, inom kort lägger vi upp ett enklare sätt att hämta hem bannern och lägga på sin webbplats. Men en sak i taget!